Training zelfvertrouwen

Training zelfvertrouwen

Situatie

Sommige mensen lijken alles om te kunnen zetten in succes. Wat ze ook aanpakken, alles verandert in goud. Wie zelfverzekerd in zijn schoenen staat, kan de hele wereld aan. Resultaat? Een topcarrière, een mooie vrouw en een prachtig huis. Maar voor sommige mensen lijkt dit wel niet weggelegd. Klinkt bekend? Dan is een training zelfvertrouwen misschien wel iets voor jou!

Probleem

Onderschat jij jezelf regelmatig? Ga je nieuwe uitdagingen uit de weg? Vind je het vaak moeilijk om je mening te geven? Of erger nog, durf je niet voor jezelf op te komen? Als je op drie van de vier vragen ja antwoordt dan doe je jezelf waarschijnlijk structureel tekort omdat je te weinig zelfvertrouwen hebt. En met een gezond zelfvertrouwen zou je zo ontzettend veel meer kunnen bereiken in je leven.

Begrip

Iedereen heeft wel eens last van een negatief stemmetje in zijn hoofd. Maar deze gedachten moeten niet de overhand krijgen. Vaak komt een verlaagd zelfvertrouwen echter ergens vandaan. En als we samen erachter komen wat de oorzaak of aanleiding is, dan is dat een vertrekpunt voor een toekomst met meer zelfvertrouwen. Of beter gezegd, een toekomst met meer kansen.

Oplossing

Door als coach samen met jou te gaan kijken wat jouw gedachtepatronen zijn en welke onzekerheden jou remmen in je ontwikkeling, kunnen we gaan werken aan een vergroot zelfvertrouwen van blijvende aard. En wie zelfverzekerd in zijn schoenen staat, bereikt sneller en makkelijker meer in het leven. Ontdek snel hoe we samen kunnen bouwen aan meer levensgeluk.

Wil jij ook meer zelfvertrouwen hebben, neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Verdieping:

Training – Zelfvertrouwen

Denk niet aan een roze olifant, denk niet aan een roze olifant, denk niet aan…” Ik durf wedden dat jij op dit moment toch aan die roze olifant denkt. Dat komt omdat je brein het namelijk ontzettend lastig vindt om zoiets te onderdrukken en het niet te doen.  Dat principe werkt hetzelfde met negatieve gedachten die jou vertellen dat je geen zelfvertrouwen hebt of niet goed genoeg bent. Zelfvertrouwen is het gevoel dat je niemand anders nodig hebt om te bereiken wat je wilt bereiken. Weinig zelfvertrouwen betekend dat je weinig geloof hebt in jezelf, in jouw kwaliteiten, kennis, wie je bent als mens. Het maakt ook dat je je zorgen maakt over wat anderen van je vinden, je bent bang om fouten te maken of dingen niet goed te doet. Een gebrek aan zelfvertrouwen is meer dan er alleen van overtuigd zijn dat je toch wel niet goed genoeg ben. Het is ook het niet durven uitkomen voor je mening, je wilt altijd aardig worden gevonden worden, het is het niet durven aangeven van je eigen grenzen. Zelfvertrouwen; de een blaakt ervan, waar andere juist enorm onzeker zijn en weinig vertrouwen in zichzelf hebben. Toch kun je niet zonder zelfvertrouwen want onzekerheid houd je klein. Sta je meer zelfverzekerd in je schoenen dan kun je veel beter de wereld en jezelf aan en bereik je ook dingen die je wilt bereiken. Werken aan meer zelfvertrouwen is dus van essentieel belang voor een gelukkiger en leuk leven. Je zelfvertrouwen kun je blijvend vergroten door persoonlijke ontwikkeling. Je kunt zelfvertrouwen vergroten wanneer je ontdekt wat de essentie is van jouw onzekerheid en welke gedachtepatronen jouw vertrouwen remmen. Als je de kern van het probleem weet kun je hier een duurzame en grote verandering in maken. Dit is waar persoonlijke ontwikkeling over gaat.

Negatieve gedachten.

Iedereen heeft wel eens last van een negatief stemmetje in zijn hoofd: “sukkel, waarom zei je dat nou?” of “je bent niet goed genoeg om dit te kunen doen” Hoewel het natuurlijk pijnlijk en vervelend is om dit te denken over jezelf is het wel iets wat iedereen heeft. Heel veel mensen hebben hier last van en hoe vaker je negatieve gedachten over jezelf hebt hoe meer je het ook gaat geloven.

“Je wordt niet wat je wilt, je wordt wat je denkt”

Als je niet leert om anders naar zulke gedachten te kijken dan zullen deze gedachten alleen maar groter worden. Misschien vergelijk jij jezelf wel constant met anderen, terwijl dat misschien wel helemaal niet realistisch is. Maar wie gaat dat tegen je zeggen? Een goede coach! Een gebrek aan zelfvertrouwen is meer dan er alleen van overtuigd zijn dat je toch wel niet goed genoeg ben. Het is ook het niet durven uitkomen voor je mening, je wilt altijd aardig worden gevonden worden, het is het niet durven aangeven van je eigen grenzen. Gevolgen van weinig zelfvertrouwen. Zoals ik als schreef; je wordt niet wat je wilt, je wordt wat je geloofd. Als dat stemmetje in je hoofd steeds zegt dat je niet goed genoeg bent dan ga je dit op een gegeven moment dus ook geloven. Als waarheid aannemen en hiermee doe jij jezelf vreselijk te kort.

 • Je gaat jezelf onderschatten. Je durft dingen minder snel aan te pakken omdat je ervanuit gaat dat het toch fout zal gaan.
 • Je laat mensen makkelijk over je grenzen heen gaan, met alle gevolgen van dien; overspannen, boosheid en nog meer onzekerheid.
 • Je durft je mening niet te geven met als gevolg dat je altijd dingen doet die andere willen niet wat jij wilt.
 • In je sociale leven ga je mensen of dingen uit de weg omdat je ervan uit gaat dat het niet toch goed gaat.
 • Vriendschap of liefdesrelaties zijn moeizaam voor je
 • Je maakt je dromen niet waar omdat je ervan uit gaat dat vast niet gaat lukken.

Wat levert meer zelfvertouwen je op?

Meer zelfvertrouwen levert je zowel zakelijk als privé veel op.

 • Je zal veel meer durven en gaan doen met als gevolg dat je veel gelukkig bent en tevreden bent met je leven.
 • Je zal meer dingen gaan ondernemen en die hebben ook een veel grotere kans van slagen omdat je minder snel opgeeft en in jezelf geloofd.
 • Je wordt je veel meer bewust van hoe je overkomt op andere en door dat je zekerder en duidelijker bent wordt dat wat je doet veel beter.
 • Omdat jij je mening en visie op zaken durft te geven, word er naar je geluisterd, val je op en wordt je mening letterlijk en figuurlijk gehoord.
 • Je voelt je niet meer aangevallen door kritiek of feedback want je ziet dat voor wat het is, kritiek is een cadeautje, iets waar je wat mee kan doen of naast je neer kan leggen.

Meer zelfvertrouwen krijgen wil niet automatisch zeggen dat je dan een ook vervelende en zelfingenomen sukkel wordt. Nee dat niet, je weet dat er dingen zijn die je niet kunt of die mis zullen gaan maar dat is prima want je hebt genoeg zelfvertrouwen om hier mee om te gaan. Wil je een kosteloze afspraak, stuur mij een mail, bel mij of stuur een whatsapp bericht en ontdek hoe ik je kan helpen bij meer zelfvertrouwen.

Neem geheel vrijblijvend contact op

Heb je vragen, of wil je misschien direct beginnen?
Neem contact met mij op via info@lifecoach-rotterdam.nl

Contactgegevens

06-23 23 98 22
info@lifecoach-rotterdam.nl

Adres

Catharina van Zoelenstraat 49
3034 SW Rotterdam

Openingstijden

08:30 uur tot 18:00 uur