Training leidinggeven

Training leidinggeven

Situatie

Soms kom je als ondernemer in een situatie terecht waarbij je het liefst de deur zou willen slaan. Sommige mensen op de werkvloer zijn niet meer vooruit te branden en steken daarmee ook andere medewerkers aan. De vibe binnen een afdeling kan snel omslaan. Terugdraaien is niet altijd even makkelijk. De primaire, eerste reactie is vaak; ‘Hoe pak je zoiets in hemelsnaam aan?’

Probleem

Doordat mensen in je bedrijf de ruimte krijgen om te gaan zwalken, raakt de organisatie uit balans. Soms is dit te wijten aan een individu, maar veel vaker komt het door gebrek aan consequent, effectief leiderschap. Doordat niet iedereen weet waar zij aan toe zijn bij jou, gaan ze - al dan niet onbewust - hun eigen koers varen. Gelukkig zijn dit vaardigheden die je kunt trainen.

Begrip

Veel mensen hebben een bepaald beeld van hoe een leider zich zou moeten gedragen. Maar de ene leider is de andere niet. En minstens zo belangrijk, het ene team is het andere niet. Hetzelfde geldt voor het individu. Tussen leider, team en individu vindt een voortdurend samenspel plaats. Als je dit krachtenveld begrijpt en in jezelf de leider vindt die je kunt zijn, dan volgt de synergie vanzelf.

Oplossing

In de training leiding geven gaan we samen aan de slag om jouw professionele vaardigheden te vergroten waardoor je op inspirerende en effectieve wijze leiding kunt geven. Je krijgt nieuwe inzichten over je eigen valkuilen en kansen als leidinggevende. Klinkt dat als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek hoe de training eruit ziet en wat je ermee kunt bereiken!

Wil jij ook beter worden in persoonlijk en zakelijk leiderschap, neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Verdieping:

Training Leiding geven.

Ben je op zoek naar meer praktische vaardigheden en kennis om jouw rol als eigenaar of leidinggevende op een goede en positieve manier in te vullen?

Wil je leren om je medewerkers te motiveren en op een goede en duidelijke wijze aan te sturen? Dan is je hier in je laten coachen een goed plan. Leidinggeven is een belangrijk onderdeel van elke managementfunctie. Alleen aanleg voor leidinggeven is echter niet voldoende. Het motiveren en coachen van mensen is een vak apart. We gaan aan de slag met goed en professioneel leidinggeven en praktische vaardigheden die hierbij helpen. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten en versterk je je leidinggevende vaardigheden. Door te reflecteren en situaties uitvoerig te bespreken en evalueren krijg je nieuwe inzichten in je eigen handelen en de gevolgen hiervan. Door het vergroten van je eigen kennis en meer zelfinzicht weet je wat effectieve manieren van leidinggeven zijn en welke bij jou passen. Onderzoek wijst uit dat goed en positief leiderschap van managers de belangrijkste factor is voor een productieve medewerkers, voor grotere betrokkenheid en voor een grotere kans op het behoud van medewerkers. Goed leiderschap werkt ook als een motivator voor de medewerkers. Het motiveren en coachen van mensen is een vak apart wat veel invloed heeft op de behaalde resultaten en sfeer binnen een bedrijf. De praktijkgerichte cursus Leidinggeven bereidt je gedegen voor op situaties en aspecten die voor een eigenaar of bij een leidinggevende functie van belang zijn.

Wat gaan we doen?

Je succes als eigenaar of leidinggevende hangt veelal af van je persoonlijk optreden, je eigen leiderschap. Formeel gezag, het feit dat je de eigenaar of de leidinggevende bent, is geen sterke basis. Als eigenaar of leidinggevende word je veel meer beoordeelt op je visie, tact en overtuigingskracht. In de training Leiding geven gaan we aan de slag om jouw professionele vaardigheden te ver groten waardoor je op inspirerende en effectieve wijze leiding kunt geven. Je krijgt nieuwe inzichten in je eigen vaardigheden, valkuilen en positie als leidinggevende. Tevens gaan we nieuwe tools bedenken die bij jou passen om zo je rol optimaal in te vullen en samen met je team (betere) resultaten te behalen. Als je meer inzicht wil in wij jij bent als leiderschap zetten we soms een Disc profielanalyse in, zodat je nog meer zelfkennis hebt.

De training bestaat meestal uit drie delen.

Het eerste deel gaat over wie je als eigenaar of leidinggevende bent, hoe kom je over? Wat zijn je kwaliteiten en wat voor soort leider ben je? In het tweede deel gaan we meer in hoe je leiding geeft aan een ander en oefenen we bijvoorbeeld met beoordelingsgesprekken en feedback geven.  In het derde deel gaan we aan de slag met coachend leidinggeven, zodat je op een positieve manier meer uit je medewerkers haalt. Het gaat dan over de basisprincipes van coaching en ontdekt hoe je met targets, structuur en duidelijkheid meer uit uw medewerkers en team haalt.  Om een goede leider te moet je weten waar je naar toe wilt met je bedrijf en heb je dus een duidelijke visie nodig. Tevens zullen we aandacht besteden aan timemanagement, zodat je helder voor ogen krijgt wat jouw prioriteiten zijn die bijdragen aan succes. Een effectieve duidelijke leider is een efficiënte leider.

Wat levert meer leiderschap op?

  • Je kent je persoonlijke leiderschapsstijl, je weet wat voor soort manager je bent met zijn plus en mindere punten.
  • Je krijgt meer inzicht in hoe jij je jouw management stijle kan aanpassen als de situatie daar om vraagt.
  • Je ben duidelijk, je kunt effectief delegeren en communiceren.
  • Je hebt meer grip en inzicht op situaties waarin weerstand of een negatieve groepsdynamiek de overhand nemen.
  • Je gaat moeilijke situaties en of gesprekken niet meer uit de weg.
  • Je hebt de basisprincipes van coachend leidinggeven onder de knie
  • Je past de verschillende stijlen van leidinggeven toe
  • Je hebt inzicht in je eigen vaardigheden, kwaliteiten, valkuilen en welke invloed deze hebben op je rol als leidinggevende
  • Na het volgen van de training leidinggeven heb je meer inzicht in persoonlijk leiderschap en neem je overtuigender je rol als leider in.

Dit zal zorgen voor meer rust in je hoofd, groei in effectiviteit van jezelf en je team, en balans in je leven.

Neem geheel vrijblijvend contact op

Heb je vragen, of wil je misschien direct beginnen?
Neem contact met mij op via info@lifecoach-rotterdam.nl

Contactgegevens

06-23 23 98 22
info@lifecoach-rotterdam.nl

Adres

Catharina van Zoelenstraat 49
3034 SW Rotterdam

Openingstijden

08:30 uur tot 18:00 uur