Timemanagement

Timemanagement

Situatie

‘Zaten er maar meer uren in de dag, en meer dagen in de week.’ Veel ondernemers hebben het gevoel altijd tijd tekort te komen. Enerzijds heb je het gevoel dat je meer en meer overbelast raakt, en tegelijkertijd voelt het alsof je nog niet genoeg genoeg werk hebt verricht. Je krijgt meer en meer het gevoel dat je niet productief genoeg bent, en dat je achter de feiten aan hobbelt.

Probleem

Klinkt bekend? Vraag jezelf dan eens af of je jouw taken en prioriteiten wel goed hebt geregeld. Je tijd - beter gezegd; jouw agenda - managen begint met eerlijk zijn tegen jezelf. Waarschijnlijk plan je alles veel te strak waardoor je vaak en veel uitloopt en niet alleen jezelf maar ook anderen keer op keer teleur moet stellen. Je zou eens aan timemanagement moeten gaan doen!

Begrip

Je bent namelijk niet de enige. Er zijn honderden boeken vol geschreven over timemanagement. Niet zonder reden dus. Heel veel mensen kampen met dit probleem. Maar timemanagement is veel meer dan je tijd plannen. Timemanagement draait om focussen van je aandacht op de belangrijke taken en het stellen van de juiste prioriteiten. Wat is er nou écht belangrijk?

Oplossing

Timemanagement zorgt voor overzicht en inzicht waardoor je doelgericht en effectief met je daadwerkelijke prioriteiten aan de slag zult gaan. En het mooie is, dat je hierdoor meer tijd over houdt. En dat leidt weer tot meer rust, ontspanning en balans in je leven. Lees snel verder om te ontdekken hoe ik je kan helpen om timemanagement toe te passen in jouw dagelijkse leven!

Wil je ook beter worden in timemanagement, neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

 

Verdieping:

Wat is timemanagement?

Timemanagement heb je nodig als je veel stress of druk ervaart door dat je het lastig vindt om je beschikbare tijd te beheersen. Veel ondernemers hebben het gevoel altijd tijd tekort te komen en ze voelen zich hierdoor overbelast en hebben tegelijkertijd het gevoel dat ze niet genoeg doen. Het gevoel alsof je niet productief genoeg bent en daardoor steeds achter de feiten aan loopt. Timemanagement is een manier om je werk efficiënter te laten verlopen en stress te verminderen.

Timemanagement is het beheersen van de beschikbare tijd en leert je om effectiever te handelen, prioriteiten te stellen en je minder door andermans agenda te laten leiden. Er worden boeken volgeschreven over Timemanagement en niet zonder reden, veel mensen vinden dit lastig. Veel mensen willen leren om beter met hun tijd om te gaan zodat ze méér tijd overhouden en de controle over hun chaotische leven terugkrijgen. Door jouw tijd te leren managen. Je zult moeten leren dat je nooit alles om je heen naar jouw hand kan zetten, hoe graag je dat ook wil. Waar je wél invloed op hebt, is hoe jij je aandacht besteedt en waar jij prioriteit aan geeft. Time-management draait daarom niet om het managen van je tijd, maar veel meer om het managen van jouw aandacht. Wat heeft werkelijk prioriteit? Focus op wat de prioriteit heeft of wat ECHT belangrijk is. Timemanagement gaat dus over het organiseren van het werk dat je nu niet aan het doen bent maar wat juist wel de focus zou moeten hebben. Zodra je dit kan toepassen, krijg je niet de controle over je tijd, maar wel de regie over wat belangrijk is voor je bedrijf of in je leven.

De oorzaak van het probleem.

Belangrijke vraag is altijd wat is de oorzaak van het probleem. Zo ook bij timemanagement is: is de aanpak van mijn werk handig, heb ik mijn prioriteiten op een rij en werk ik efficiënt? Zodra je hier een duidelijk antwoord op hebt kan je verder. Om je tijd en werkzaamheden te beheersen moet je ook je eigen grenzen leren beschermen en weten waar je grenzen liggen. Anders leren omgaan met onze gewoontes is niet altijd even makkelijk en in het begin kost het beter organiseren van werk meer tijd en energie. Maar op termijn levert het je tijd, efficiëntie en energie op!

Timemanagement, hoe doe je dat?

 • Overzicht creëren – Maak een todo lijst en voeg een deadline toe, zo hoeft jouw brein het niet te onthouden.
 • Prioriteiten stellen – Keuze maken wat wél en wat níet jouw aandacht verdient, je kunt namelijk niet alles doen.
 • Leer delegeren – Zorg dat de taken die jij minder belangrijk vindt of waar je niet aan toe komt, toch gedaan worden.
 • Leer keuzes maken – Werk aan taken die jij belangrijk vindt, niet aan taken die het hardst of om veel aandacht vragen.
 • Leer nee zeggen, als je nee zegt tegen de ander zeg je ja tegen jezelf en wat belangrijk is voor jou en jouw bedrijf.
 • Evalueer wekelijks hoe de prioriteiten ervoor staan – zo behoud jij de regie in handen en maak jij jouw timemanagement tot een blijvende routine.

Wat levert timemanagement op?

Time management zorgt voor overzicht en inzicht waardoor je doelgericht en effectief met de echte prioriteiten aan de slag gaat. Door dat je de prioriteiten veel duidelijker hebt kan je efficiënter met je tijd om gaan en doe je wat echt nodig is. Het mooie is dat dit meer tijd, rust en ontspanning oplevert en je jouw leven in balans kan brengen.  Een effectieve uitvoering van time management is het creëren van meer structuur in je werkzaamheden en een planning. Prioriteiten stellen in je werkzaamheden heeft dus veel invloed op je functioneren.

Wil jij door Timemanagement meer;

 • Krijg meer inzicht in wat jouw taken zijn.
 • Krijg meer inzicht in wat hiervan de prioriteiten zijn
 • Ervaar minder stress omdat je eerst de prioriteiten afhandelt.
 • Wordt productiever omdat je gericht aan de slag gaat en minder stress ervaart.
 • Leer om je werkzaamheden meer te structureren en organiseren.
 • Uitstelgedrag wordt minder omdat je een meer georganiseerde structuur in je werkzaamheden hebt.
 • Met de juiste focus op dat wat prioriteit heeft gaat de kwaliteit van je werk omhoog omdat jij je focust op de hoofdzaak, de prioriteit.

Neem geheel vrijblijvend contact op

Heb je vragen, of wil je misschien direct beginnen?
Neem contact met mij op via info@lifecoach-rotterdam.nl

Contactgegevens

06-23 23 98 22
info@lifecoach-rotterdam.nl

Adres

Catharina van Zoelenstraat 49
3034 SW Rotterdam

Openingstijden

08:30 uur tot 18:00 uur