Talent management

Talent management

Situatie

Iedere ondernemer met personeel kan zich waarschijnlijk identificeren met de situatie dat je op het punt komt waarop je personeel moet gaan werven. Op zich een goed teken, maar hoe weet je in hemelsnaam of iemand geschikt is voor de job? Hoe weet je of iemand bij jou en jouw bedrijf, team of organisatie past? Onderbuikgevoel? Beter van niet.

Probleem

Veel ondernemers komen er pas later achter dat ze mensen hebben aangenomen die eigenlijk toch niet zo goed bij hun bedrijf en je filosofie passen. Of misschien nog wel erger, je hebt super goede talentvolle mensen laten gaan, terwijl je ze graag had willen behouden. Je kunt jezelf wel voor je kop slaan en vraagt je af hoe je dit hebt kunnen laten gebeuren.

Begrip

Op zich is het niet zo gek dat dit gebeurt. Vergelijk het maar eens met relaties. Op je eerste date probeer je jezelf van de beste kant te laten zien. En als het dan na bijvoorbeeld een jaar niet blijkt te werken, dan zal één van de twee waarschijnlijk de handdoek in de ring gooien. In het mooiste geval kom je samen tot de conclusie. Hoe beter je dus weet wat je ‘nodig’ hebt, hoe sneller je de ‘ware’ vindt.

Oplossing

Gelukkig heb ik goed nieuws voor je. Het vinden en behouden van talent kun je leren. Je kunt jezelf als ondernemer hierin trainen. Met andere woorden, talent kun je managen. En dat gaat een stuk verder dan het aanbieden van cursussen. Ik kan je als coach helpen om een plan op papier te zetten waarmee je betere mensen vindt, en de beste mensen weet te houden. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Wil je ook beter worden in het vinden en behouden van talent, neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Verdieping:

Talent management.

Veel succesvolle bedrijven/ ondernemers hebben een visie en strategie op het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent binnen de organisatie. Ze hebben een visie en strategie voor de toekomst; welke kant gaat de markt op, kennis en vaardigheden die hierbij horen en welk talent je hiervoor nodig hebt. Dit doen ze om succesvol te zijn, om te blijven groeien, relevant te zijn en vooraan te staan bij de nieuwste ontwikkelingen. Ook voor jou als young proffesional of als je vastloopt in je werk is het verstandig om aan talent management te doen. Het is goed om uit te zoeken; waar ben je goed in, waar wil je naar toe, waar liggen je kwaliteiten/ kansen, waar liggen je valkuilen, wat moet je nog leren etc. Als je weet wat je wilt of wat je kan, kan je ook beter richting geven aan je carrière, toekomst en je leven.

Voor ondernemers/ bedrijven.

We noemen niet iedereen een talent. Maar als we ervan uitgaan dat iedereen wel minimaal één maar meestal meerdere talenten heeft, reikt talentontwikkeling dus verder. Verder dan alleen maar het werven van uitblinkers of het bieden van een menu aan cursussen en als echt niets werkt, dan maar coaching. Als bedrijf of ondernemer is het dus verstandig om een visie te hebben op talent management zodat je langdurig van dit talent gebruik kan maken. Wanneer is het dan voor ondernemers en/of bedrijven verstandig om aan talentmanagement te doen?

Wat zijn de signalen?

 • Je hebt nog geen duidelijke visie op de toekomst van het bedrijf en dus ook niet op het personeelsbeleid.
 • Je hebt als organisatie niet helder welke kennis/vaardigheden nodig zijn om ook over 2, tot 4 jaar nog voor te lopen op je concurrentie.
 • Of je hebt het inzicht wel, maar je hebt nog geen plan op papier hoe je dit wil gaan bereiken.
 • Je hebt als organisatie geen inzicht in wat jouw medewerkers nodig hebben om beter te functioneren en goed bij jou te kunnen werken
 • Je hebt als organisatie veel medewerkers die vertrekken of aangeven het werk of de onduidelijkheid niet aan te kunnen

Voor young professionals of mensen die vastlopen op hun werk.

Als ambitieuze young professional zit je soms met veel vragen mbt je werk en je carrière waar je een antwoord op wilt maar alleen niet uit komt. Het gaat dan wel goed op je werk, maar welke richting volg je eigenlijk met je carrière? En is dat wel wat je wil? Hoe kom je over op je collega’s en je leidinggevende en waar ben je eigenlijk precies goed in? Zonder goed inzicht in waar je talent zit en wat er voor nodig is om dit verder te ontwikkelen is talentontwikkeling volstrekt zinloos. Talent betekent in de dikke van dale; ‘in staat zijn tot uitzonderlijke prestaties’. Om die tot volle ontplooiing te laten komen hebben die coaching nodig. Niet voor niets krijgen alle topsportes permanent coaching. Waarom laat jij als talenten dan niet coachen? Wanneer is het voor young professionals of mensen die meer willen of vastlopen op hun werk verstandig om aan talentmanagement te doen?

Wat zijn de signalen?

 • Je hebt het gevoel dat je leven maar geleefd wordt en dat jij zelf weinig invloed of sturing op je eigen leven hebt.
 • Ontdek wat jouw talenten zijn
 • Je bent niet gelukkig of tevreden met je werk maar je weet niet wat je dan moet gaan doen en komt er zelf niet uit.
 • Word je bewust van je denk- en gedragspatronen en welke invloed deze hebben op jouw werk.
 • Je mist waardering en voldoening vanuit je werk en bent op zoek naar iets wat dit jou wel zou geven.
 • Je mist een visie op jouw eigen toekomst en een duidelijk plan waar je naar toe werkt en streeft.
 • Word je meer bewust van jouw rol en plek in de organisatie en hoe je dit zou kunnen veranderen.
 • Je wilt meer uit je leven en je carrière halen alleen weet je niet hoe of je het vindt het spannend om dit uit te spreken.
 • Haal betere resultaten op je werk wat jouw positie binnen de organisatie versterkt.

Hoe pak je dit aan?

Al 12 jaar coach ik ondernemers via een duidelijk stappenplan in een aantal gesprekken bij het helder krijgen van je doelen:

 • Een duidelijke visie op waar je als young proffesional of bedrijf heen wilt, met concrete doelstellingen, targets en waarom je dit wilt bereiken.
 • Kundige en gemotiveerde medewerkers die een duidelijk takenpakket en targets hebben en met wie een meerdere jaren plan hebben.
 • Kostenbesparing door met een visie te werken en zo mismatches of onduidelijk beleid te voorkomen.
 • Carrière en opleidingsplan om ongemotiveerde medewerkers te voorkomen.
 • Duidelijkheid en structuur binnen het bedrijf en voor de medewerkers zal zorgen voor meer positieve resultaten binnen het bedrijf.

Neem geheel vrijblijvend contact op

Heb je vragen, of wil je misschien direct beginnen?
Neem contact met mij op via info@lifecoach-rotterdam.nl

Contactgegevens

06-23 23 98 22
info@lifecoach-rotterdam.nl

Adres

Catharina van Zoelenstraat 49
3034 SW Rotterdam

Openingstijden

08:30 uur tot 18:00 uur