Leiderschapstraining

Leiderschap - Leiderschap coaching

Situatie

Soms lijkt het gewoon niet te lukken om een team te smeden tot één krachtig geheel. Sommige leiders hebben als het ware een aura om zich heen en krijgen iedereen in beweging en vervoering. Zou jij niet ook willen dat jouw manier van leidinggeven perfect aan zou sluiten bij jouw team? Lukt het je niet om hierin de juiste benadering te vinden?

Probleem

Veel ondernemers kennen dit gevoel. Ze zouden graag eens écht aansluiting vinden bij hun medewerkers. Doordat ze teveel bezig zijn met het leidinggeven op zich, komt het gekunsteld en onecht over. Het slechte nieuws is, dat dit ook het geval is. Je leiderschap is niet authentiek. Het goede nieuws is, dat we hieraan kunnen werken.

Begrip

Al ben je nog zo’n goede ondernemer, niet iedereen is een geboren leider. Maar authentiek leidinggeven begint met goed kijken naar jezelf. Jezelf niet voordoen als iemand de je wil zijn. Maar leidinggeven vanuit wie je bent. Vanuit je eigen kracht. Hierbij benut je niet alleen jouw kennis en ervaring, maar ook je karakter en je persoonlijkheid.

Oplossing

Met de juiste leiderschapscoaching kan ik je helpen om vanuit je eigen kracht leiding te gaan geven. Hierdoor ga je jouw mensen steeds meer inspirerend en stimulerend aansturen. Ik leer je jezelf te zijn hierin, zonder de bedrijfsdoelstellingen en de resultaten uit het zicht te verliezen.En het allerbelangrijkste misschien wel, het gaat ook nog eens natuurlijk aanvoelen.

Wil je ook vanuit je eigen kracht leiding geven, neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Verdieping

Leiderschap | Leiderschap coaching

Als ondernemer of leidinggevende ben je het voorbeeld en inspiratiebron voor je medewerkers. Leiderschap begint bij jou en gaat over wie jij bent als ondernemer of leidinggevende. Als mens. Over je kwaliteiten, je karakter, je persoonlijkheid. En wat je daarmee doet in het aansturen van je medewerkers op jouw eigen manier die bij jou past. Wil je een echte goede leider zijn, dan moet jij jezelf zijn, authentiek zijn een andere manier is er niet. Als jij niet jezelf bent val je altijd door de mand. Ik leer jou om jezelf een spiegel voor te houden en zo laat jij zien hoe het moet aan je medewerkers. Zo ben je als leider een inspirerend voorbeeld en instrument van verandering vanuit een duidelijke visie, een doordacht plan, moed en zelf kennis. Op deze manier werkt leiderschap van binnen (vanuit jou) naar buiten, naar de medewerkers. Je hebt zo veel impact, niet vanuit gezag, maar vanuit authenticiteit, duidelijk plan, oprechte betrokkenheid en leiderschap. Als jij niet kritisch naar jezelf kan zijn of niet keihard meewerkt dan kan je medewerkers nooit echt motiveren en in beweging krijgen. Met goede leiderschap coaching kan je jezelf de juiste richting opsturen maar daarmee je medewerkers ook. Je wilt je medewerkers laten werken vanuit hun eigen kracht, talen en capaciteiten maar jouw belang als eigenaar of leidinggevende is essentieel. De targets, doelen of ideeën van het bedrijf moeten gewaarborgd en behaald worden anders heb jij daar last van. Kunnen die soms tegenstrijdige belangen samengaan? Wel als je een coachende ondernemer of leidinggevende bent.

Ik leer je om je medewerkers te stimuleren, motiveren, te coachen en zodoende in beweging te laten komen en hun zelfsturend vermogen te vergroten. Als je zowel ondernemer of leidinggevende bent en “coach” dan is dat een hele goede combinatie. Om dit te kunnen doen moet je als ondernemer of leidinggevende wel jezelf kunnen leiden en richting geven. Maar hoe doe je dat en wat heb je hiervoor nodig? Om een goede leider te zijn moet je altijd bij jezelf beginnen. Je moet duidelijke doelen hebben en helder op papier hebben welke richting je op wilt en hoe je dit wilt gaan bereiken. Hoe duidelijke jij als ondernemer of leidinggevende bent hoe minder je wordt geleefd, targets of doelen behaald worden en dingen gaan zoals jij wilt. Om een goede leider te zijn moet jij jezelf goed kennen en inzicht hebben waar gedrag bij jou gedrag vandaan komt, kwaliteiten vergroten en minpunten verminderen en ontwikkelen.

Dus wil jij een betere leider zijn binnen je bedrijf of organisatie dan moeten we werken aan;

 • Leer je eigen stijl van coachend leidinggeven kennen en optimaliseren
 • Krijg inzicht in jezelf en je effect op de ander in coachingsgesprekken
 • Ontdek de mogelijkheden en grenzen in het coachen van je eigen medewerkers
 • Leer om de verantwoordelijkheid te laten waar én bij wie die hoort
 • Laat medewerkers meer initiatief tonen en zie ontwikkeling in je team
 • Assertief, authentiek en daadkrachtig je eigen plek in te nemen
 • Oog en oor krijgen voor wat anderen beweegt en inspireert
 • Hoe kan ik loslaten en vertrouwen geven aan medewerkers als er ook veel van mij en het team wordt verwacht?
 • Volledig grip krijgen op je communicatie, leven en carrière
 • Jezelf presenteren en instemming verkrijgen met je ideeën
 • Een gezonde balans vinden tussen werk en privé
 • Hoe kan ik medewerkers motiveren om open te staan en op een proactieve manier om te gaan met veranderingen?
 • Ontspannen omgaan met werkdruk, stress en hoge eisen
 • Van binnenuit overtuigend en inspirerend worden?
 • Omgaan met spanningen, weerstand, vastzittende emoties en tegenwerking?

Neem geheel vrijblijvend contact op

Heb je vragen, of wil je misschien direct beginnen?
Neem contact met mij op via info@lifecoach-rotterdam.nl

Contactgegevens

06-23 23 98 22
info@lifecoach-rotterdam.nl

Adres

Catharina van Zoelenstraat 49
3034 SW Rotterdam

Openingstijden

08:30 uur tot 18:00 uur