Jip Rietbergen

Ik ben Jip Rietbergen, fulltime coach en eigenaar van Lifecoach Rotterdam. In mijn werk richt ik mij vooral op het coachen van andere ondernemers. Dat doe ik omdat ik als coach al 24 jaar werkervaring heb, maar als ondernemer al 30 jaar. In die tijd heb ik 5000 + coachgesprekken gevoerd, met heel veel verschillende ondernemers. Ik help ondernemers die resultaatgerichte coaching willen, om zich op persoonlijk of zakelijk vlak verder te kunnen ontwikkelen. Vaak krijg ik coachvragen op het gebied van leiderschap, over het tonen van meer assertiviteit, meer zelfvertrouwen, duidelijke communicatie, aangeven van grenzen en verminderen van stress.

Graag laat ik ondernemers op een andere manier naar zichzelf en hun bedrijf kijken. Het is mijn overtuiging dat de groei van een bedrijf stagneert als de ondernemer zelf stagneert. Een onderneming kan alleen verder groeien als de ondernemer zelf ook op het persoonlijk en zakelijk vlak groeit. Door goed naar ondernemers te luisteren en te reflecteren op hun eigen handelen, op hun gedrag, hun producten, processen en personeel, ontstaan er nieuwe inzichten die tot nieuwe initiatieven leiden. Daarmee kan de ondernemer komen tot een duidelijk plan, een verbeterde aanpak of een frisse nieuwe koers. Op termijn zal dat voor positieve resultaten in het bedrijf zorgen.

Door de juiste vragen te stellen, door te confronteren, te spiegelen, uit te dagen, te overdrijven of juist te bagatelliseren, laat ik ondernemers op een andere manier naar zichzelf en naar hun bedrijf kijken. Door deze nieuwe inzichten ontstaat er persoonlijke en zakelijke groei. De ondernemer gaat weer meer ‘aan’ zijn bedrijf werken in plaats van alleen ‘in’ zijn bedrijf. Dit leidt tot positievere resultaten, een beter presterend bedrijf en uiteindelijk meer omzet.

Als coach ben ik oprecht, creatief, kritisch, oplossingsgericht en resultaatgericht. Begripvol, maar ook eerlijk en niet bang om de confrontatie aan te gaan. Zweverig ben ik niet. Humor gebruik ik soms als wapen, maar altijd met respect en gericht op persoonlijke of zakelijke ontwikkeling. Ik ben zelf al sinds mijn jeugd ondernemer, ik weet waar je in die positie allemaal mee te maken krijgt en ik kan je daar goed bij helpen. Als jij niet in jezelf en je bedrijf investeert, wie dan wel?

Fulltime coach en eigenaar van Lifecoach Rotterdam en Lifecoach. Aangesloten bij Gingermood en Coachfinder, een onderdeel van Psychologie Magazine, zie ook www.coachfinder.nl.